torsdag 22. august 2013

Fisk må man ha..

Ja, hvordan skal man tilberede fisk slik at samboeren som ikke er så glad i fisk kan ihvertfall syns det er tålelig greit??
Tidligere når vi har hatt fisk har det ofte blitt kapteinens fylte, fiskegrateng eller fiskepinner. Samboeren min som ikke har fisk som sin favoritt syns disse fiskerettene er ganske gode. Men, nå som jeg går på den kuren som jeg gjør, så kan jeg jo ikke spise disse halvferdige produktene.. Samboeren kunne selvfølgelig få sin egen lille kapteinens fylte, men jeg vil jo henne godt og mener "ordentlig" fisk er best for henne. ;-)
Så..idag ville jeg prøve noe nytt.. Valget falt på sei i form.. Tipset fant jeg i boken til Yngvar Andersen "Kom i form"

Denne boken fikk jeg forøvrig av min samboer til jul for snart 2 år siden. Signert og greier, jeg ble sååå glad! Stoore planer om å følge opplegget i boken, men det har fortsatt ikke skjedd..;-) Skjerpings!!
Yes, back to the fish.. I kjøleskapet hadde jeg..nei..ikke øl..;-) Jeg hadde ca halvparten av en liten kålrot som jeg kuttet opp i terninger. Tok et par gulrøtter (litt store) og kuttet opp.
Kålrot og gulrøtter

 I fryseren hadde jeg litt grønnsaker igjen i en pose (blomkål og brokkoli blanding). Og jammenmeg hadde jeg ikke en "blokk" med sei også i fryseren. ;-) Brukte vel ca 100-200 g kanskje, som jeg kuttet opp i terninger.
Sei

 Alt dette hadde jeg opp i en ildfast form, seien la jeg på toppen.  Helte så over ca 1 dl fløte og 1 dl melk. Litt krydder må man jo også ha, så jeg strødde over litt salt, pepper og sitronpepper.
Satte så dette midt i ovnen på 200 grader i 30-35 minutt. (kunne muligens stått litt lenger fordi rotgrønnsakene var litt harde)

Klar til servering.


Serverte med ris vedsiden av. Salat er sikkert også veldig godt, men det hadde vi ikke. ;-)

Syns smaken ble ganske god jeg, og samboeren spiste, men hun måtte presisere: "jeg spiser det, men jeg kommer aldri til å bli glad i fisk!" ;-)

Vel bekomme til dere som er glade i fisk. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar